top of page

BELANGRIJK OM TE WETEN

Medicatie

Indien uw kat medicatie voorgeschreven heeft gekregen, zorgen wij er met alle liefde voor dat uw dier dit ook op de juiste manier binnen krijgt. Wij vinden het fijn om te weten voor welke kwaal de medicatie toegediend wordt. En daarbij is het aan u dat de medicatie een duidelijke dosering en toediening bij zich heeft.

Het is vanzelfsprekend dat u voldoende van de medicatie mee brengt.

U kunt ons van te voren al op de hoogte brengen van zijn of haar medicatie door middel van het reserveringsformulier. Geen zorgen, medicatie toedienen brengt bij ons geen extra kosten met zich mee.

Entingen

Wanneer uw kat naar ons pension komt vinden wij het belangrijk dat niet alleen uw eigen kat beschermd wordt, maar ook de andere pensiongasten. Dit is de reden dat wij de volgende entingen verplicht stellen bij toelating tot verblijf:

   - Jaarlijkse enting

   - Bordetella enting (BB enting)

Indien de entingen van uw kat verlopen zijn kunnen wij uw kat helaas niet toelaten tot verblijf in ons pension. Deze regel hebben wij in acht genomen om de gezondheid van uw kat en onze pensiongasten te waarborgen, check daarom goed de entingen van uw kat(ten).Dit betekent ook dat de enting niet mag verlopen tijdens het verblijf in ons pension. 
 

De enting moet uiterlijk 2 weken vóór het bezoek aan het pension zijn gegeven en nog minimaal 1 maand geldig zijn na vertrek uit het pension.

 

Vlo, teek, mijt en worm vrij

Naast de benodigde entingen vragen wij u vriendelijk om uw dier netjes te behandelden tegen vlooien, teken, mijten en wormen. Indien wij tijdens het brengen parasieten constateren wordt uw kat in quarantaine geplaatst en behandeld, de kosten hiervan zijn voor de eigenaar. 

Voor een quarantaine verblijf wordt dubbel tarief gerekend totdat uw dier parasiet vrij is.

 

Onze tip is hierbij om de ontworming 2 weken te geven voordat uw dier geënt zal worden. Dit zal er namelijk voor zorgen dat uw kat een betere immuniteitsopbouw heeft. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat worminfecties een remmende invloed hebben op de immuniteitsopbouw.

bottom of page