top of page

BELANGRIJK OM TE WETEN

Medicatie

Indien uw hond medicatie voorgeschreven heeft gekregen, zorgen wij er met alle liefde voor dat uw dier dit ook op de juiste manier binnen krijgt.

Wij vinden het fijn om te weten voor welke kwaal de medicatie toegediend wordt. En daarbij is het aan u dat de medicatie een duidelijke dosering en toediening bij zich heeft. Het is vanzelfsprekend dat u voldoende van de medicatie mee brengt.

U kunt ons van te voren al op de hoogte brengen van zijn of haar medicatie tijdens de online reservering. Voor het toedienen van medicatie vragen wij een kleine toeslag.

Entingen

Wanneer uw hond naar ons pension komt vinden wij het belangrijk dat niet alleen uw viervoeter beschermd wordt, maar ook de andere pensiongasten.

Daarom stellen wij de volgende entingen verplicht:


      - Jaarlijkse enting (cocktail enting) uiterlijk 1 week voor aankomst.
      - Kennelhoest enting (neusdruppel) uiterlijk 1 week voor aankomst


Bij intensief contact met andere honden wordt aangeraden om extra Kennelhoest te enten, daarom is deze enting bij ons verplicht. Hierbij gaat onze voorkeur naar de Nobivac KC (neusenting) ivm een betere immuniteitsrespons, deze kan uiterlijk 1 week gegeven worden voordat uw hond naar het pension komt. De kennelhoest enting werkt optimaal na 3 weken, na 3 weken is hij optimaal beschermt.

 

Wanneer de laatste vaccinatie te lang verlopen is, is het nodig om een nieuwe basisenting uit te voeren. Houd in de gaten dat een basisenting altijd geboosterd (herhaald) moet worden. Het boosteren moet 3 tot 4 weken later.
 


Kiest u voor de kennelhoest injectie?
Dan moet deze min. 1 maand voordat de hond het pension ingaat gegeven worden. 


Indien de entingen van uw hond verlopen zijn moet uw hond in quarantaine verblijven totdat de bescherming weer volledig is en uw hond geen risico vormt voor zichzelf en de andere pensiongasten.

Voor een verblijf in quarantaine geldt een dubbel tarief van het standaard tarief per overnachting(en)! De kosten van de entingen en het bezoek aan de dierenarts zijn voor de eigenaar. Deze regel hebben wij in acht genomen om de gezondheid van uw hond en onze pensiongasten te waarborgen, check daarom goed de entingen van uw hond(en). Dit betekent ook dat de enting niet mag verlopen tijden het verblijf in ons pension.
 

 

Vlo, teek, mijt en worm vrij

Naast de benodigde entingen vragen wij u vriendelijk om uw dier netjes te behandelden tegen vlooien, teken, mijten en wormen. Indien wij tijdens het brengen parasieten constateren wordt uw hond in quarantaine geplaatst en behandeld, de kosten hiervan zijn voor de eigenaar. 

Voor een quarantaine verblijf wordt dubbel tarief gerekend totdat uw dier parasiet vrij is.

 

Onze tip is hierbij om de ontworming 2 weken te geven voordat uw dier geënt zal worden. Dit zal er namelijk voor zorgen dat uw hond een betere immuniteitsopbouw heeft. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat worminfecties een remmende invloed hebben op de immuniteitsopbouw.

bottom of page