top of page

PROEFDAG

Mag mijn hond een proefdag meelopen?

Iedere hond reageert natuurlijk anders op een nieuwe omgeving, dit kan zowel positief als negatief ervaren worden. Daarom zijn wij er voorstander van dat uw hond rustig de tijd krijgt om te wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving.

Bij honden die een nieuwe omgeving nog wat spannend vinden stellen wij graag een proefdag voor. Dit is met name van toepassing op honden die stressgevoelig zijn of een trauma hebben opgelopen in het verleden. Tijdens deze proefdag(en) kunnen wij u hond extra begeleiden en ervoor zorgen dat het verblijf als prettig ervaren wordt, belangrijk voor uw hond, U en natuurlijk ons pension.

Heeft uw hond een trauma of is hij/zij stressgevoelig? Dan raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen kijken welke optie het beste bij uw hond past.

Verwacht u dat uw hond geen problemen heeft met zijn of haar nieuwe omgeving, dan is in onze ogen een proefdag niet van toepassing.

Gratis proefdag voor puppy's

Een nieuwe pup in huis, Spannend! Puppy's hebben 2 belangrijke socialisatiefases in hun leven. De eerste fase is van 3 tot 12 weken en de tweede is van 12 weken tot 6 maanden.

 

Vanaf het moment dat de pup bij u in huis komt gaat er een nieuwe wereld voor hem open, het is tijdens deze fases belangrijk dat hij tijdens de socialisatiefases zoveel mogelijk positieve ervaringen met zich meeneemt. Wij als pension zijnde willen hier graag een handje bij helpen en bieden uw pup daarom een gratis proefdag aan. Tijdens deze dag leert hij of zij omgaan met nieuwe mensen, nieuwe dieren en een nieuwe omgeving. Vanaf 12 weken tot een leeftijd van 6 maanden bieden wij dit eenmalig gratis aan. De reden dat wij uw pup na 12 weken pas toelaten heeft te maken met de entingen. Uw pup heeft nu namelijk alle entingen gehad voor een zo goed mogelijke bescherming.

Belangrijk om te weten

Wanneer uw hond een aantal proefdagen komt meelopen moeten u denken aan het volgende:

- de hond heeft zowel de cocktail als kennelhoest enting gehad

- de entingen mogen niet verlopen zijn of bijna verlopen (< 1 maand)

- de hond dient ontwormd en vrij te zijn van parasieten

- de hond heeft een paspoort en chipnummer bij zich

- aan een proefdag voor honden boven de 6 maanden zijn kosten verbonden, zie tarieven

bottom of page